GeoGebra Geometry Calculator iPhonelle ja Androidille julkaistu

GeoGebran kännykkä/tablettiversiot päivittyvät. Viime viikolla julkaistiin GeoGebran iPhone-versio.

Nyt julkaistaan Geometria-app iOS:lle ja Androidille. Tässä julkaisussa lienee merkittävintä, että sormella voi piirtää geometrisiä olioita: suoria, kolmioita, suorakaiteita, ympyröitä, ellipsejä, …

Appit toimivat saumattomasti GeoGebra materiaalien kanssa. Niinpä jos sinulla on GeoGebra-tili, niin voit käyttää GeoGebra-pilveä tiedostojen lataamiseeen ja tallentamiseen.

Lue lisää GeoGebra-blogista.

GeoGebra iPhonelle julkaistu

GeoGebra Graphing Calculator on vihdoin ja viimein julkaistu iPhonelle. Ohjelma löytyy Applen Appstoresta. Sama versio toimii myös iPadilla. Vastaava Android-versio julkaistiin jo viime vuonna.

Uusi päivitys parantaa jakaumien laskemista

Viimeisin päivitys GeoGebra Math Appsille (6.0.355.0-offline) parantaa luokitellun aineiston käsittelyä.

Kuvan taulukossa on A-sarakkeessa muuttujan arvot ja frekvenssit B-sarakkeessa. Kun valitsee alueen A1:B7 ja Yhden muuttujan analyysi-työkalun, saa frekvenssijakauman suoraan kuvaajana. Tämä on huomattavasti mukavampi tapa verrattuna edellisiin versioihin. Varsinkin kun GG6:ssa ei aiemmin saanut frekvenssijakaumaa lainkaan.

Samanlainen toiminnallisuus tulee seuraaviin GeoGebra 5 -versioihinkin.

Myös CAS näyttää saaneen pikkukorjauksia. Ainakin edellisen rivin valitseminen onnistuu kun klikkaa edellisen rivin tuloksen kohdalle. Tässä yhteydessä lausekkeet ja yhtälöt näyttävät toimivan paremmin kuin aiemmissa versioissa.

M

[edit. korjasin pari kirjoitusvirhettä 2.5.17]

GeoGebra opetuksessa -täydennyskoulutus

Helsingin yliopiston LumA-tiedekasvatuskeskus järjestää jälleen ensi syksynä GeoGebra opetuksessa -täydennyskoulutuksen.

Koulutuksen opiskeluympäristö on verkko-oppimisalustalla, jossa voit opiskella GeoGebran käyttöä silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Koulutusmateriaali koostuu opetusvideoista sekä harjoitustehtävistä. Tehtäviä on osittain eriytetty luokka-asteiden mukaan. Opiskelualustan keskustelualueilla osallistujilla on mahdollisuus keskustella ja kysyä apua koulutuksen teemoihin ja harjoitustehtäviin liittyen.

Huom. Koulutus on suunniteltu Teknologian mielekäs pedagoginen käyttö LUMA-aineiden toiminnallisessa opetuksessa -täydennyskoulutuksen ja sen moduulin B1. GeoGebran perusteet pohjalta. Koulutuksessa onkin jonkin verran samoja sisältöjä.

Lisätietoa koulutuksesta löytyy täältä: http://www.luma.fi/tapahtuma/geogebra-opetuksessa-taydennyskoulutus/.

Uudistettuun koulutukseen on lisätty tällä kertaa mahdollisuus suorittaa koko koulutus (perusteet ja mahdollisuudet, 50 h) tai ainoastaan perusteet-osio (18 h).

Ilmoittaudu mukaan viimeistään sunnuntaihin 27.8.2017 mennessä. Ilmoittautuminen tapahtuu verkkolomakkeella.

Koulutus on osallistujille maksuton.