GeoGebra Geometry Calculator iPhonelle ja Androidille julkaistu

GeoGebran kännykkä/tablettiversiot päivittyvät. Viime viikolla julkaistiin GeoGebran iPhone-versio.

Nyt julkaistaan Geometria-app iOS:lle ja Androidille. Tässä julkaisussa lienee merkittävintä, että sormella voi piirtää geometrisiä olioita: suoria, kolmioita, suorakaiteita, ympyröitä, ellipsejä, …

Appit toimivat saumattomasti GeoGebra materiaalien kanssa. Niinpä jos sinulla on GeoGebra-tili, niin voit käyttää GeoGebra-pilveä tiedostojen lataamiseeen ja tallentamiseen.

Lue lisää GeoGebra-blogista.

GeoGebra iPhonelle julkaistu

GeoGebra Graphing Calculator on vihdoin ja viimein julkaistu iPhonelle. Ohjelma löytyy Applen Appstoresta. Sama versio toimii myös iPadilla. Vastaava Android-versio julkaistiin jo viime vuonna.

Uusi päivitys parantaa jakaumien laskemista

Viimeisin päivitys GeoGebra Math Appsille (6.0.355.0-offline) parantaa luokitellun aineiston käsittelyä.

Kuvan taulukossa on A-sarakkeessa muuttujan arvot ja frekvenssit B-sarakkeessa. Kun valitsee alueen A1:B7 ja Yhden muuttujan analyysi-työkalun, saa frekvenssijakauman suoraan kuvaajana. Tämä on huomattavasti mukavampi tapa verrattuna edellisiin versioihin. Varsinkin kun GG6:ssa ei aiemmin saanut frekvenssijakaumaa lainkaan.

Samanlainen toiminnallisuus tulee seuraaviin GeoGebra 5 -versioihinkin.

Myös CAS näyttää saaneen pikkukorjauksia. Ainakin edellisen rivin valitseminen onnistuu kun klikkaa edellisen rivin tuloksen kohdalle. Tässä yhteydessä lausekkeet ja yhtälöt näyttävät toimivan paremmin kuin aiemmissa versioissa.

M

[edit. korjasin pari kirjoitusvirhettä 2.5.17]